Springtime, springgtime, sspringtime,aktiverum, maraton, helsingborgs cityförening, tuvan stängsel, lopp, löpning, Helsingborg, SOLID, IFK Helsingborg, Friidrott, running store, runningstore, helsingborgs dagsblad, hälsingborg, springa, ramlösa, tågaborg, skåne, Sverige, Gantofta, HD, running, race, event, marathon

”SPRINGTIME – Löparfest i 35 år, glädje, svett och tårar”

När Springtime startas den 9 maj 2015, är det den 35:e gången Helsingborgs berömda stadslopp går av stapeln. Då är det mer än 80 000 löpare i alla åldrar, flickor och pojkar, kvinnor och män, som genom åren kämpat sig igenom gatorna i Helsingborg. Hur många åskådare som hejat och följt loppet är nästan omöjligt att uppskatta. Och tänk så många mil som avverkats. En sak är säker – så gott som alla i Helsingborg vet vad Springtime är – och många har ju också sprungit själv.

Idrottsmuseet vill fira 35-åringen med en bok om Springtime-jubileet. Vi har fokuserat på ett stort och fint bildmaterial och det är Kalle Lind, välbekant HD- fotograf som väljer och vrakar bland de tusentals bilder som finns. Den som skriver om alla loppen är den välkände tidigare HD-reportern Walle Holmberg, och han kommer dessutom att kåsera om sina många lopp.

Boken kommer att bli på 256 sidor och vi har planerat att den skall finnas färdigtryckt och till försäljning runt midsommar 2015. Priset för boken kommer att bli 200:- kronor.

Du som vill köpa boken går in på Idrottsmuseets hemsida hbgidottsmuseum.se och beställer där.