Springtime, springgtime, sspringtime,aktiverum, maraton, helsingborgs cityförening, tuvan stängsel, lopp, löpning, Helsingborg, SOLID, IFK Helsingborg, Friidrott, running store, runningstore, helsingborgs dagsblad, hälsingborg, springa, ramlösa, tågaborg, skåne, Sverige, Gantofta, HD, running, race, event, marathon

”SPRINGTIME – Löparfest i 35 år, glädje, svett och tårar”

När Springtime startas den 9 maj 2015, är det den 35:e gången Helsingborgs berömda stadslopp går av stapeln. Då är det mer än 80 000 löpare i alla åldrar, flickor och pojkar, kvinnor och män, som genom åren kämpat sig igenom gatorna i Helsingborg. Hur många åskådare som hejat och följt loppet är nästan omöjligt att uppskatta. Och tänk så många mil som avverkats. En sak är säker – så gott som alla i Helsingborg vet vad Springtime är – och många har ju också sprungit själv.

Idrottsmuseet vill fira 35-åringen med en bok om Springtime-jubileet. Vi har fokuserat på ett stort och fint bildmaterial och det är Kalle Lind, välbekant HD- fotograf som väljer och vrakar bland de tusentals bilder som finns. Den som skriver om alla loppen är den välkände tidigare HD-reportern Walle Holmberg, och han kommer dessutom att kåsera om sina många lopp.

Du som vill köpa boken går in på Idrottsmuseets hemsida hbgidottsmuseum.se och beställer där.