Springtime, springgtime, sspringtime,aktiverum, maraton, helsingborgs cityförening, tuvan stängsel, lopp, löpning, Helsingborg, SOLID, IFK Helsingborg, Friidrott, running store, runningstore, helsingborgs dagsblad, hälsingborg, springa, ramlösa, tågaborg, skåne, Sverige, Gantofta, HD, running, race, event, marathon
Kåges memorial

Kåge Persson 1932 - 2014

Fru Boel (Född 1937 och gick 5 km i Springtime 2015 med Kåges Memorial tröja)

Om Kåge

Jobbade som polis här i Helsingborg och var under många år medel/långdistans tränare i IFK Helsingborg. Kåge hade som mest ca 25 löpare som han tränade. Det var bland annat jag(Håkan Höjer) och min bror (Henrik Persson), men även namn som Hasse Segerfeldt och Anders Szalkai.

Han hade ett stort engagemang för löpningen här i Helsingborg och var även inblandad i det första Springtime i Helsingborg 1981.

Ibland spenderade han mer tid i Pålsjö skog med att träna någon av oss än att vara hemma. Han var även med på massa träningsläger och tävlingar över hela världen.

När min pappa (Kåge) låg för döden , var det just pratet om löpning som fick honom att lysa upp, vid något svagt ögonblick lovade jag och Henka att vi skulle ta oss igenom Springtime igen.

Där föddes idén till att samla en massa av pappas gamla adepter och vänner och ställa upp på Springtime. Vi kommer att vara ca 35 st som ställer upp (10 st på 5 km och 25 på 10 km). Alla med en special tröja . Här finns allt från gamla vinnare av Springtime till de som tävlar för 1:a gången. Jag har som bäst blivit 4:a på Springtime vilket är mycket tack vore min pappa.

Bild på Kåges memorial deltagare 2015

I år kommer vi även att dela ut ett stipendium: Kåges Memorial Löparstipendium. Detta stipendium skall gå till någon lovande löpare eller någon ledare som verkligen brinner för medel/långdistans löpning i IFK Helsingborg. Detta stipendium skall delas ut varje år i samband med Springtime.

Ja detta var lite snabbt om Kåges Memorial.

Årets stipendiater 2015

Olivia Kempi

Olivia har kämpat envetet och målmedvetet sedan många år. Hon gör alltid sitt bästa på träningarna och är ett inspirerande föredöme för sina träningskompisar och en god lagkamrat. Olivia har skördat flera framgångar inom svensk medeldistans på elitnivå. Största framgången är en tredjeplats på USM förra året på 800m F16 med tiden 2.24.06. Personbästa på 800m är 2.21.18. Olivia tävlar också med stor framgång på 400 och 1500m.

Eric Nilsson

Samma ord som för Olivia kan också sägas om Eric. Målinriktad och envis till tusen. Kan nästan springa livet ur sig. Precis som en medeldistansare ska vara. Dessutom en ödmjuk och bra kompis i gruppen. Största framgången är seger på USM förra året på 800m P15 med tiden 2.03.07. Personbästa på 800m är 2.01.74. Eric tävlar också med stor framgång på 400m och 300m häck. Han har också tagit SM-medaljer på båda dessa distanser.

Båda två är goda representanter för IFK Helsingborg och kommer säkert förvalta våra stolta medeldistanstraditioner på bästa sätt i framtiden. Säsongsöppningen utomhus i år på Tårnby Games 2-3 maj 2015 lovande väldigt gott. Vi önskar båda stort lycka till inför årets utomhussäsong och inte minst inför stafett-SM 16-17 maj, där IFK Helsingborg har fem lag anmälda i 17-årsklassen.